söndag 18 augusti 2013

Risk för brännskador...

... var det för de som var nyfikna på min keramik i lördags.
Vi hade loppis i hela vårt bostadsområde Rynninge och jag passade på att visa min keramik.
Efter ett evigt rännande upp och ner i källaren för att lyfta på ugnslocket och släppa ut lite värme då och då fick jag fram keramiken i tid. Brännande heta ställde jag ut det på mitt bord för allmän beskådning. Lyckligtvis höll allt ihop utan att spricka av den stressade behandlingen.

En hel del folk sprang runt på gatorna i vårt område. Sprang! Ja, faktiskt. Vi hade till och med en orienteringsstation i vår trädgård!! En riktig, såndär orange och vit. Mitt i loppisen var det en orienteringstävling! En märklig och udda kombination kan tyckas.

Jag springer inte. Dödstråkigt! Jag tycker också det känns som om hjärnan skakar sönder i skallen. Den lilla jag har vill jag spara på så jag cyklar istället, med hjälm.

Skön söndag på er!
Camilla

Faktiskt precis så här hade jag tänkt att vasen skulle bli! :-)

Nya koppar i mörk lera och vit glasyr.
Riktigt goda att dricka ur om jag får säga det själv...
 
Så här såg det ut utanför hos mig i lördags.

 


fredag 16 augusti 2013

På tur i Rynninge!

Imorgon får ni ta er en tur i bostadsområdet Rynninge i Örebro om ni har möjlighet. Det är loppis i hela området, gata upp och gata ner mellan kl. 10 och 15. Och så får ni inte missa att komma förbi mig och titta på min keramik. Jag har gjort koppar, små och stora skålar, vaser, kakfat på fot och lite fat.

Nu väntar jag bara på att den nedrans ugnen ska bli klar. Där har jag en hel del som jag tänkte sälja imorgon... Jag åkte från jobbet med eld i baken idag för att glasera det sista och få igång ugnen. Det tar egentligen ett helt dygn för ugnen att blir klar och hinna svalna av innan man kan plocka ut sakerna. Imorgon tänkte jag tänja lite på det där... När temperaturen nått 1250° och är på väg ner tänkte jag tjyvöppna lite. Bara lite... och stänga...och öppna... och stänga så jag kan plocka ut sakerna innan folk har hunnit gå hem.

Så kom och se hur det gått för mig! Vikingavägen 6, 703 65 Örebro är adressen.

...och så har vi ju också ett par loppisbord med allehanda saker.

Kram Camilla






 
Långsammast i världen... Kom igen nu!