lördag 29 juni 2013

Blommor & Möhippa

Knådar lera och fixar fint i verkstan just nu. Ett möhippegäng på 8 personer kommer och ska lera i eftermiddag. 18kg lera har mina armar just gått loss på, det känns!

Nu har jag (okej Tobbe gjorde mest...) gjort iordning 2 extra arbetsplatser i verkstan så vi får plats allihopa. Spännande att se om det funkar eller om vi kommer springa på varandra. Men finns det hjärterum... :-)

Jag älskar att bära in blommor från trädgården! Att få frossa i blommor och göra fina buketter värmer mitt hjärta. Helst direkt på morgonen, barfota och en kaffekopp i handen. Det är tyst, bara fågelkvitter som hörs. En bra start på dagen! ...Oj vad "Ernst" det där blev! Men det är sant :-).

Nu inväntar jag tjejligan!
Kram C







tisdag 18 juni 2013

Doppi dopp

Glaserar för fullt idag. Det blir vitt och turkost. Några koppar som ska bli turkosa och det blir nog lite dekaler på dem också.
Lilla mamma fyller år snart. Hon vet vad hon kommer få i födelsedagspresent. I julklapp och morsdagspresent också för den delen. Det blir liksom ingen överraskning längre... I år fick hon till och med ge mig mått på en skål som hon saknade :-).

Nu ska jag ner och knåda några kilo lera inför morgondagen. Då ska jag vara fröken igen till en grupp tjejer som kommer och provar på att lera. Det är så kul!!

Go kväll på er!

Skrapar bort glasyr på undersidan,
annars fastnar godset i ugnen...
Har missat den lilla detaljen ett par gånger :-(

Torkar rent!


...och ner i ugnen. Imorgon kväll är det klart!

torsdag 13 juni 2013

Presentmånader

Nu har jag lärt mig att i maj och juni ger folk bort massor med presenter. Är du skolfröken, mamma, hårt arbetande kollega eller bara snäll så har du stor chans att på paket i maj eller juni.
Det lilla jag hade på hyllan i verkstaden har nu flyttat hem till någon som förhoppningsvis blev glad för en keramikpryl.

Nu ska jag dreja nytt igen. Koppar, frukostskålar och kakfat vill jag göra. Dels för att jag har slagit sönder mina egna kaffekoppar men också några som får ges bort i present.

Om det är någon som har önskemål om något speciellt, så säg till nu för nu har jag hela långa semestern att dreja... Japp, optimist javisst! Snart sitter jag där i augusti och undrar vart min tid vid drejskivan tog vägen. Ja ja, det känns bra att planera även om det inte alltid blir som man tänker sig.

Några prova-på grupper har jag haft i verkstan under de senaste veckorna. Här kommer lite bilder på deras snygga alster.

Go kväll!

Kram Camilla

En liten kanna står kvar på hyllan...
 

...tillsammans med några små mini koppar/ glöggmuggar...

...och en kruka och ett fat.

Fina fat från en Prova-På grupp.

Ett till...

Ännu ett...

Och ytterligare ett!