lördag 29 december 2012

Prova på dagar

Nu har det drejats och kavlats vid 2 olika prova-på tillfällen.
Det är ju superkul att vara drejfröken! Jag visar med hela armen hur det går till och förhoppningsvis är det någon som förstår vad jag menar när jag säger "Leran ska följa mallen du gör med handen"... Que!?
Först ut var mina barndomsvänner Anna och Helene. De provade båda på att dreja skålar. Jättefina blev de! Jag är mäkta imponerad.

På tur stod Ekblads x4. Även Emma är min bardomsvän som numrera bor i London. Hon hade med sig sin dotter Stella, syster Linnea och mamma Lena. En färgstark och underbar familj som sätter målen högt. Jag vill, jag kan jag ska! Det är underbart!

Är ni sugna på att komma och prova på så är det bara ni slår mig en signal så styr vi upp ett tillfälle. 0739-79 66 15. Kostnaden är 400:-/ person och då ingår 2 kg lera. Jag bränner och glaserar och ca. 3 veckor senare är det klart att hämta.

Kram Camilla











onsdag 26 december 2012

Lugnet efter stormen

Ett lugn har infunnit sig. Jag tar ett djupt andetag och sänker axlarna. Nu finns det tid igen och göra det jag vill, inga måsten.
Jag gick ut med kameran i dagsljus. En bristvara så här års!
Keramik och godsaker dukas upp och jag kravlar på marken för att försöka få till lite trevliga vinklar. Jag känner mig iaktagen och tittar upp. Grannen tittar på mig och undrar vad jag håller på med... En passande fråga faktiskt.

En stor julkram från mig!









Rekvisitan smakar smaskens!




måndag 17 december 2012

Troll...

Ni vet att man brukar säga att det går troll i saker. Det har varit ett jättestort och elakt troll i min källare som inte tycks gilla mina ugnsformar. Han har gjort så att allt gått fel...
Så här i juletid kan väl tyckas att Nissarna kunde hjälpa till lite istället!

I lördags morse gick jag upp super tidigt (för att vara en dagen-efter-julfesten-med-jobbet-morgon som förövrigt var ganska så blöt men bland den roligare jag varit med om).
Jag behövde glasera den omtalade ugnsformen.
Ett dygn senare, söndag morgon, sprang jag ner i källaren för att se om trollet hade varit där igen och förstört min keramik. Och gissa, det hade han!!
Formen hade i grunden en ful form efter att jag var tvungen att skära ner den. Den hade luft bubblor i leran som nu hade visat sig. Glasyren var flammig och hade på något sätt lossnat fläckvis. Den hade spruckit i kanten och sjunkit på mitten så att den glaserades fast på sättplattan den stod på i ugnen.
KAN det gå mer fel??

C ringde och undrade hur det hade gått med hennes beställda form som hon skulle komma och köpa på eftermiddagen. Jag berättade med min lenaste röst att jag har mycket annat på hyllan som var tillsalu.

Bjuder här på bild av den sämsta ungnsform i mannaminne. Såvida man inte gillar designen där sättplattan ingår...
Och så har även autofokusen på kameran gått sönder. Tackar!

Kram på er!
Camilla



söndag 9 december 2012

Trassel i tomteverkstan

Jag tackade givetvis ja till en beställning på ugnsformar i veckan. 10 dagar senare skulle de vara klara. Jag är optimist, inte realist...
Hem och kavla! De blev jättefina och allt flöt på. Det är då man börjar ana oråd...

När man ska skynda på något går det aldrig bra. Varför lär man sig aldrig att det inte går snabbare att stressa fram något?
I morse såg jag resultatet av för snabb torkning. Sprickor över allt!! Tusan! Plan B började genast planneras i skallen men vill beställaren verkligen ha en skål istället? Ett par koppar kanske? Tror inte det.
Det är laga som gäller. Hoppas innerligt att iallafall en av ugnsformarna håller hela vägen genom torkning och de två bränningarna.
C, läser du det här så lugn, bara lugn... Allt går att lösa! Optimisten talar igen...

Annars är det frid & fröjd på torpet. Hoppas ni har det med!
Camilla

Ett minne blott... Numera är det en något lägre
ugnsform. Jag inbillar mig att den trivs bättre så.
 
 
 
 

söndag 2 december 2012

Namnsdagsfika och elkedjetrassel

Första advent. Frossa i granris, mossa och elkedjor. Elkedjor... Varje år när jag plockar upp dem ur kartongen är det ett enda stort trassel. Hur kan det bli så?? Jag som är så ordentlig...:-)
Efter ett par väl valda otrevliga ord sitter de uppe iallafall och jag fullkomligt älskar myspyskänslan som de skapar.

I lördags var det Oscardagen. Vi kör hårt på namnsdagar i vår familj och firar alltid med tårta och en liten present. Köpetårta!... Vad har hänt? Jag som alltid tänker -Varför köpa något när man kan göra det själv? Jag börjar slappa till! Förmodligen ett hälsosamt tecken... Jag har dock gjort fatet själv. Ha!

Kram på er och ha en mysig första advent!

För övrigt en riktigt snygg köpetårta...