söndag 25 november 2012

Handtag vare här!

Handtag hela helgen. Jag fick så dåligt samvete nu i eftermiddags för att jag stängt in mig i källaren hela helgen. För att råda bot på det tog jag med familjen på en bowlingrunda. Så nu är alla glada igen!

Under mina timmar i källaren har jag hunnit massor! Kopparna "Milla no.I" som jag drejade i veckan var lagom torra så att jag kunde "beskicka" dem. Jag vet! Det finns massor av underliga keramikord... Skröja, beskicka, kavalett och mirett. Kan vara bra att ha på lager om man träffar en riktig Keramiker nån gång.
Jag har satt på handtag på kopparna och gjort dekoren i botten. Så nu ska de bara torka så att de kan brännas första vändan..."Skröjas".

Glaserat har jag gjort. Massor av skapelser som tillverkades under invigningen. Nästan allt fick plats i ugnen, så på torsdag kan alla ni som gjorde saker få komma och hämta dem. Kom förbi efter kl. 18, då är jag hemma.

Nu ska jag lägga mig i soffan och slappa!
Kram Camilla

Beskickar! Fixar till en schyst botten och
gör grunden till dekoren med prickarna.

Lerkorvar som blir över när man beskickat.
Tänk om man skulle göra något av det...?

Prick, prick, prick...

...och så handtag!

torsdag 22 november 2012

Skavsår, ett minne blott!

Jajjamän! Man kan dreja så att man får skavsår. Om leran innehåller chamott, dvs. små små sandkorn får man ont i händerna tillslut.
Till min stora glädje hittade jag en säck lera utan chamott!! En himelsk upplevelse att dreja med!
I lördags på mitt lilla event fick jag en uppsjö beställningar (ok... fler än en...) på kaffekoppen "Milla no.I" så nu kan jag dreja med händerna i behåll.

Hoppas bara att leran besvarar mina förväntningar på duglighet genom hela processen med torkning, bränning och glasering. Så typiskt mig att inte testa först...

Det gäller att dreja många koppar så att några blir
någolunda lika och kan matchas...
 
Efter middagen ikväll blir det att slinka ner i verkstan igen
och fortsätta dreja! Är det någon som vill mig nått kvällstid så
vet ni vart jag håller hus...
 
Här kommer några fler bilder...
Ha en skön torsdagkväll!
 
 


 

söndag 18 november 2012

Hurra! Nu är Milla Keramik invigt!

Finns det hjärterum så... Att så många kunde få plats i min lilla verkstad trodde jag inte var möjligt. Men det var det! Tack alla ni för att ni kom och var med. Det skapades av små och stora och till och med "Bossar"! Åke i svart jacka, min chef, gjorde skålen "The Boss".

Utanför huset hade trädgården förvandlats till en mindre granskog! Hoppas att Svennevads älgar inte saknar sin inredning!!

Under Rynningedagen i skolan kom det massor med folk och spanade in min och Louise keramik, superkul! Gamla vänner som jag inte träffat på flera år dök upp.

Här får ni se lite bilder från gårdagen!
Kram på er och ha en slapp söndag, det ska jag ha.

Skål!





Utställningen i Rynningeskolan


...och så var det invigningen igen. Skåltillverkning!
 
 
 




Min bibel "Fabulös Keramik" av
Frida Anthin Broberg. En bok med steg för steg-
anvisningar och proppad med fin keramik. Måste köpas!









torsdag 15 november 2012

Sista piffet

Det är vad vi gör just nu, jag och Louise. Planterar hyasinter i små krukor, trär band i julgranspynt...nej nu ljög jag, det gjorde min mamma och min syster Hannah. Supertack mina älsklingar!

Det börjar bli lite pirrigt i magen inför lördagen. Hoppas att det kommer några och kikar in den gamla skolan här i Rynninge. Jag säger bara -Torsvägen 5 is the place to be!! Oj vad keramik vi har gjort nu. Se till att inte missa detta! 10-14 på lördag!

Senare på kvällen kommer nära och kära och hjälper till att inviga min lilla verkstad. De ska få sippa på lite vin och göra varsin liten lerskapelse.

Lite bilder från kvällen!



Kram Camilla

lördag 10 november 2012

Klurigt med glasyr

Riktigt klurigt. Det är en överraskning varje gång man öppnar ugnen. Men först måste man vänta jääätte länge innan man får öppna.
Jag testade en ny glasyr som skulle bli grå. Min önskan och gissning var betong-grå men ack så fel jag hade. Den blev moss-grön!!
Som tur var testade jag på en redan misslyckad skål som säckade ihop när jag drejade. Jag passade på att gå crazy på den och veckade den lite här och där istället.
Nu när även glasyren misslyckades så ska jag göra ett till test på den. Om jag doppar kanten i turkos glasyr kanske den blir så där konstnärlig och murrig. Något jag igentligen inte gillar men drivkraften jag har att aldrig ge upp tvingar mig att göra det...

Några andra saker blev dock som jag hade tänkt mig!

Ha en skön lördag vänner!






Den mossiga skålen...

söndag 4 november 2012

Barba-mammor

tycker jag att de ser ut som. Misstolka mig inte nu... Det är keramiken jag menar. Ljusstakar med svarvade former! Jag tänkte att de ska bli betonggrå i färgen. Kan det bli snyggt?

I fredags kväll kom Louise, Ulrika och min syster Madde på en ost & vinkväll i verkstan. Oj vad vi var kreativa. Louise med sin stooora fina skål med veckade kanter. Ulrika med sina ugnsformar som får namn efter fastighetsbeteckningen "Balder 3", mycket snyggt. Madde gjorde en vägglampett för stearinljus med ett riktigt fint mönster från en virkad duk.
Jag flöt mest runt och sörplade vin.

Skön söndag alla vänner!